Днес превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните

...
Днес превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните
Коментари Харесай

Облачността ще се разкъса, слънцето се завръща

Днес валежи ще има единствено на обособени места,  а в следобедните часове  облачността над доста региони ще се разкъса  и ще намалее до най-вече слънчево време.

Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна България – до сдържан.  Максималните температури  ще са най-вече сред 17° и 22°, в София – към 19°.

Атмосферното налягане  едва ще се намали и ще бъде близо до междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. На места към обяд ще превали слаб дъжд.  Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините  преди обяд ще е най-вече облачно и мъгливо, тук-там със слаби превалявания. След обяд облачността ще се раздра. Вятърът в по-ниските елементи ще е слаб от юг, а във високите ще е до сдържан от запад-югозапад и с него ще се придвижва по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 9°.

В събота ще преобладава  слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в планините; единствено на обособени места там е допустимо да превали кратковременно. Ще е съвсем безшумно и сутринта за малко тук-там в низините ще се образува мъгла. Ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат най-вече сред 20° и 25°.

В неделя  температурите ще се покачват още малко, само че атмосферата още веднъж ще бъде неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, а в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е най-вече слаб.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР